Bohém esküvő

A bohém esküvők szabad szellemiségét, kreativitását és lazaságát ünneplik. Ezek az esküvők gyakran tele vannak színes és élénk dekorációkkal, bohém ruhákkal és egyedi, kézműves stílusú részletekkel.

Egy bohém esküvő a Balaton-felvidéki Idrányi Lovastanyán igazán egyedi és hangulatos élmény. Az idilli környezet, a lovas tanya vidéki bája és a bohém stílus egyedülálló kombinációja az eseménynek. Íme néhány jellemző a hangulatos stílusjegyekről:

  • Természetközeli dekorációk: A bohém esküvők jellemzői közé tartoznak a természetes és organikus dekorációk. A tanya körül lévő zöld területek, a fák és virágok lenyűgöző hátteret biztosítanak a bohém stílusú dekorációknak, például fonott kosarak, természetes virágcsokrok és vintage kiegészítők számára.
  • Lazább hangulat: A bohém esküvők általában laza, szabad szellemű hangulatot árasztanak. A Idrányi lovas tanya vidéki és barátságos légköre tökéletesen illeszkedne ehhez a hangulathoz, ahol a vendégek kényelmesen érezhetik magukat.
  • Kreatív és egyedi részletek: A bohém esküvők szeretik az egyediséget és a kreativitást. Itt lehetőség van arra, hogy a párok személyes és különleges részleteket építsenek be az esküvőbe, például kézműves dekorációkat, egyedi ültetési táblákat vagy még saját készítésű köszönetajándékokat.
  • Színek és minták: A bohém stílusú esküvők gyakran tele vannak élénk színekkel és színes mintákkal. A Balaton-felvidéki természet színei, mint például a kék és a zöld, remekül passzolnának ehhez a stílushoz, kiegészítve élénk színű textíliákkal és bohém mintákkal.
  • Kényelmes étkezés és szórakozás: A bohém esküvők gyakran lazább étkezési és szórakozási lehetőségeket kínálnak. A Idrányi lovastanyán a vendégek élvezhetnék a kényelmes szabadtéri vacsorát, piknikezést vagy akár tábortüzet is az éjszaka folyamán.

Bohém esküvő minta étlap

Előételek:

Grillezett Haloumi Sajt: Grillezett haloumi sajt szeletek friss bazsalikommal és citrommal.

Tahini Hummus: Klasszikus hummus szezámmagkrémmel, fokhagymával és olívaolajjal, zöldségekkel és friss pita kenyérrel tálalva.

Színes Saláta: Friss, vegyes salátalevelek paradicsommal, uborkával, olívabogyóval és feta sajttal, bazsalikomos vinaigrette öntettel.

Vegetáriánus főételek:

Quinoa és Zöldséges Tál: Fűszeres quinoa grillezett zöldségekkel (például padlizsán, cukkini, paprika) és friss korianderrel.

Vegetáriánus Curry: Kókusztejes és fűszeres zöldség curry krumplival, répával, babbal és egyéb zöldségekkel, rizzsel vagy naan kenyérrel tálalva.

Ratatouille: Provence-i stílusú zöldség ragu padlizsánnal, cukkinivel, paprikával, paradicsommal és fokhagymával, friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva.

Köretek:

 

Grillezett Zöldségek: Grillezett szezonális zöldségek (például spárga, répa, cukkini, paradicsom) olívaolajjal és fokhagymával.

Vegetáriánus Sushi: Cukrozott rizs tekercsek, töltve zöldségekkel (például uborka, paprika, avokádó), szójaszósszal és wasabival.

Bulgur és Feta Saláta: Bulgur köles keverék feta sajttal, pirított dióval, petrezselyemmel és citromos öntettel.

Természetesen, íme néhány húsos étel, amelyek jól illeszkednek egy bohém esküvői menüsorba:

Húsos előételek:

Közép-Keleti Húsos Tál: Grillezett csirkehús falatok fűszerekkel (pl. kebab, szárnyasok), fokhagymás joghurtmártással és friss zöldségekkel.

Korianderes Garnélarák: Grillezett garnélarák fűszerezett korianderes marinádban, citrommal és fokhagymával.

Húsos főételek:

Tandoori Csirkecombok: Agyagkemencében sütött tandoori fűszerezett csirkecombok, friss korianderrel és citrommal.

Balkáni Szűzpecsenye: Fűszerezett sertésszűzpecsenye grillezett zöldségekkel (pl. padlizsán, cukkini, paprika), tzatziki mártással és grillezett pitával.

Marhapörkölt: Házi készítésű marhapörkölt hagyományos magyar recept alapján, nokedlivel vagy rizzsel tálalva.

Köretek:

Sült Burgonya és Rosmaring: Sült burgonya szeletek fűszerezett rozmaringgal és tengeri sóval.

Grillezett Zöldségek Chilivel: Grillezett zöldségek (pl. cukkini, padlizsán, hagyma) fűszerezett chilivel és olívaolajjal.

Görög Rizs: Basmati rizs grillezett zöldségekkel (pl. paradicsom, uborka, olívabogyó) és fetasajttal.

Desszertek:

Mango Lassi: Friss mangó és joghurtos ital, fűszerezve kardamommal és cukorral.

Édes Tárcsasütő Desszert: Egyszerű tésztalap, például puffasztott rizs vagy zabpehely, melyet mézzel vagy karamellel meglocsolva, majd friss gyümölcsökkel (pl. banán, alma, eper) és diófélékkel megszórva, végül 5-10 percig sütve, hogy a teteje megpiruljon.

Krémes Sajttorta: Egyszerű sajttorta recept, melyhez kekszből készült alapot használunk, majd egy krémes sajtkrémet töltünk rá, amihez lehet hozzáadni ízesítőket, például vaníliát vagy citromlevet. A tetejére friss gyümölcsöket, például málnát vagy szezonális gyümölcsöket helyezünk.

Fűszeres Sült Gyümölcsök: Szezonális gyümölcsök, például alma, körte vagy őszibarack szeletek, melyeket mézzel, fahéjjal és/vagy vaníliával ízesítünk, majd sütőben megsütjük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és az ízek összeérnek.