Bohém esküvő

A bohém esküvők szabad szellemiségét, kreativitását és lazaságát ünneplik. Ezek az esküvők gyakran tele vannak színes és élénk dekorációkkal, bohém ruhákkal és egyedi, kézműves stílusú részletekkel.

Egy bohém esküvő a Balaton-felvidéki Idrányi Lovastanyán igazán egyedi és hangulatos élmény. Az idilli környezet, a lovas tanya vidéki bája és a bohém stílus egyedülálló kombinációja az eseménynek. Íme néhány jellemző a hangulatos stílusjegyekről:

  • Természetközeli dekorációk: A bohém esküvők jellemzői közé tartoznak a természetes és organikus dekorációk. A tanya körül lévő zöld területek, a fák és virágok lenyűgöző hátteret biztosítanak a bohém stílusú dekorációknak, például fonott kosarak, természetes virágcsokrok és vintage kiegészítők számára.
  • Lazább hangulat: A bohém esküvők általában laza, szabad szellemű hangulatot árasztanak. A Idrányi lovas tanya vidéki és barátságos légköre tökéletesen illeszkedne ehhez a hangulathoz, ahol a vendégek kényelmesen érezhetik magukat.
  • Kreatív és egyedi részletek: A bohém esküvők szeretik az egyediséget és a kreativitást. Itt lehetőség van arra, hogy a párok személyes és különleges részleteket építsenek be az esküvőbe, például kézműves dekorációkat, egyedi ültetési táblákat vagy még saját készítésű köszönetajándékokat.
  • Színek és minták: A bohém stílusú esküvők gyakran tele vannak élénk színekkel és színes mintákkal. A Balaton-felvidéki természet színei, mint például a kék és a zöld, remekül passzolnának ehhez a stílushoz, kiegészítve élénk színű textíliákkal és bohém mintákkal.
  • Kényelmes étkezés és szórakozás: A bohém esküvők gyakran lazább étkezési és szórakozási lehetőségeket kínálnak. A Idrányi lovastanyán a vendégek élvezhetnék a kényelmes szabadtéri vacsorát, piknikezést vagy akár tábortüzet is az éjszaka folyamán.

Bohém esküvő mintaétlap

Előételek:

Tahini Hummus: Klasszikus hummus szezámmagkrémmel, fokhagymával és olívaolajjal, zöldségekkel és friss pita kenyérrel tálalva.

Színes Saláta: Friss, vegyes salátalevelek paradicsommal, uborkával, olívabogyóval és feta sajttal, bazsalikomos vinaigrette öntettel.

Vagy vegetáriánus sushi: rizs tekercsek, zöldségekkel töltve (például uborka, paprika, avokádó), szójaszósszal és wasabival.

Vegetáriánus főételek:

Quinoa és zöldséges tál: Fűszeres quinoa grillezett zöldségekkel (például padlizsán, cukkini, paprika) és friss korianderrel.

Vegetáriánus curry: Kókusztejes és fűszeres zöldség curry krumplival, répával, babbal és egyéb zöldségekkel, rizzsel vagy naan kenyérrel tálalva.

vagy Ratatouille: Provence-i stílusú zöldség ragu padlizsánnal, cukkinivel, paprikával, paradicsommal és fokhagymával, friss bazsalikommal és parmezánnal megszórva,

vagy Kemencében sült vegán pásztorpite: lassú tűzön készült, illatos lencse- és zöldségragu rozmaringgal, fokhagymával és enyhe füstös aromával fűszerezve, puha, krémes burgonyapürével fedve, majd agyagkemencében aranybarnára sütve.

vagy Grillezett haloumi vagy gomolya sajt friss bazsalikommal és citrommal.

Köretek:

Grillezett Zöldségek: Grillezett szezonális zöldségek paella tálon sütve (például spárga, répa, cukkini, paradicsom, kukorica) olívaolajjal és fokhagymával.

Bulgur és feta saláta, pirított dióval, petrezselyemmel és citromos öntettel.

Húsos ételek:

Közép-keleti húsos tál: Grillezett csirkehús falatok fűszerekkel (pl. sertés, szárnyasok), fokhagymás joghurtmártással és friss zöldségekkel,

vagy korianderes garnélarák: Grillezett garnélarák fűszerezett korianderes marinádban, citrommal és fokhagymával.

Tandoori csirkecombok: agyagkemencében sütött tandoori fűszerezett csirkecombok, friss korianderrel és citrommal.

Marhapörkölt: házi készítésű marhapörkölt hagyományos magyar recept alapján, nokedlivel vagy rizzsel tálalva.

Köretek:

Sült burgonya és Rozmaring

Grillezett Zöldségek chilivel (pl. cukkini, padlizsán, hagyma) fűszerezett chilivel és olívaolajjal.

Basmati vagy jázmin rizs

Desszertek:

Mango lassi: Friss mangó és joghurtos ital, fűszerezve kardamommal és cukorral.

Édes tárcsasütő desszert: Egyszerű tésztalap, például puffasztott rizs vagy zabpehely, melyet mézzel vagy karamellel meglocsolva, majd friss gyümölcsökkel (pl. banán, alma, eper) és diófélékkel megszórva, végül 5-10 percig sütve, hogy a teteje megpiruljon.

Krémes sajttorta: egyszerű sajttorta recept, melyhez kekszből készült alapot használunk, majd egy krémes sajtkrémet töltünk rá, amihez lehet hozzáadni ízesítőket, például vaníliát vagy citromlevet. A tetejére friss gyümölcsöket, például málnát vagy szezonális gyümölcsöket helyezünk.

Fűszeres sült gyümölcsök: Szezonális gyümölcsök, például alma, körte vagy őszibarack szeletek, melyeket mézzel, fahéjjal és/vagy vaníliával ízesítünk, majd sütőben megsütjük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak és az ízek összeérnek.